1.   Εισαγωγή

1.1 Το Fitmaster.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα συμπληρωμάτων διατροφής και υγείας. Τo φυσικό κατάστημα εδρεύει στο 5ο χλμ Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης (ΤΚ 56429), το ΑΦΜ της επιχείρησης είναι 142685991 υπαγόμενο στην ΔΟΥ E’ Θεσσαλονίκης και o Αριθμός ΓΕΜΗ είναι 170291204000. Η επιχείρηση δεσμεύεται πλήρως για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/πελατών της ιστοσελίδας της. Δεν γνωστοποιούμε πληροφορίες επισκεπτών/πελατών σε τρίτους, εκτός από τις ανάγκες παράδοσης ενός προϊόντος, για να πραγματοποιήσουμε τους αναγκαίους πιστωτικούς ελέγχους, για ελέγχους ασφαλείας και στο πλαίσιο διαδικασιών αναζήτησης και δημιουργίας προφίλ πελατών υπό τους όρους της παρούσας Πολιτικής. Η εταιρεία θα μεταχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα τα οποία της διατίθενται από τους χρήστες της ιστοσελίδας μας, σύμφωνα με όλους τους σχετικούς νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Ελλάδας σχετικά με την προστασία των δεδομένων.
1.2 Η επιχείρηση επιφυλάσσεται του δικαιώματος της να αρνηθεί την πρόσβαση στον ιστότοπο της, να αφαιρέσει ή να επεξεργαστεί περιεχόμενο, ή και να ακυρώσει παραγγελίες κατά τη διακριτική της ευχέρεια.
1.3 Η εν λόγω Πολιτική Απορρήτου αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των όρων χρήσης και δεσμεύεστε από αυτή τόσο κατά την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα μας όσο και κάθε φορά που εισέρχεσθε ως μέλος ή ως χρήστης της.

Προσωπικά Δεδομένα

2.1 Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε είναι πάντοτε συναφή για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας προς τον εκάστοτε επισκέπτη/πελάτη και την εκτέλεση αγοραπωλησιών από την ιστοσελίδα μας. Η νόμιμη βάση επεξεργασίας είναι το άρθρο 6 παρ. 1 περ. στ’ του ΓΚΠΔ , το οποίο μας επιτρέπει να επεξεργαζόμαστε δεδομένα, όταν αυτό είναι απαραίτητο, για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων μας. Τα δεδομένα αποθηκεύονται προσωρινά για την διεκπεραίωση της συνεδρίας και μετά διαγράφονται αυτόματα. Για τις αγορές σας από τον ιστότοπο μας, χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που μας δίνετε, ώστε να εκτελέσουμε και να ολοκληρώσουμε την κάθε παραγγελία σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να σας ενημερώνουμε σχετικά με την κατάσταση της παραγγελίας σας, αλλά και για πιθανές επιστροφές προϊόντων. Επίσης χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για να ελέγξουμε τις πληρωμές σας ή και για να διαχειριστούμε τυχόν παράπονα εφόσον υπάρξουν.
Η νόμιμη βάση επεξεργασίας είναι το άρθρο 6 παρ. 1 περ. β’ του ΓΚΠΔ , καθώς η συλλογή των πληροφοριών γίνεται για την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης.
Ειδικότερα, τα δεδομένα που συλλέγουμε είναι:
α) Προκαθορισμένα στα πεδία της ιστοσελίδας μας όπως: όνομα, επώνυμο, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης, αριθμό τηλεφώνου κτλ. Από τα δεδομένα αυτά, όσα είναι προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά, δηλώνονται από εσάς εφόσον το επιθυμείτε κατά την ελεύθερη βούλησή σας.
β) Τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail) προκειμένου να σας ενημερώνουμε σχετικά με την παραγγελία σας ή και σε περίπτωση που επιθυμείτε να εγγραφείτε στη σχετική λίστα, για να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία/newsletters από την εταιρεία μας.
γ) Τα προσωπικά δεδομένα σας τα οποία απαιτούνται για την εκτέλεση κάθε αγοραπωλησίας σας όπως την πλήρη διεύθυνση παράδοσης, την πλήρη διεύθυνση τιμολόγησης και τα στοιχεία που αφορούν στην καταβολή της πληρωμής.
δ) Τέλος, δεδομένα επικοινωνιών όπως διεύθυνση IP τα οποία είναι τεχνικώς απαραίτητα για την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα μας και για την διενέργεια αγορών, τα οποία διατηρούνται για όσο χρόνο προβλέπει ο νόμος για επιχειρήσεις όπως η δική μας. (Νόμος 2742/1997, Νόμος 3471/2006, όπως ισχύουν και οι σχετικές με αυτούς διατάξεις.)

Συγκατάθεση

3.1 Σε περίπτωση αγοράς προϊόντων από την ιστοσελίδα μας, παρέχετε τη συγκατάθεσή σας:
α) για λήψη της διεύθυνσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (e-mail) και των ειδοποιήσεων της ενότητας 4 των Όρων και Προϋποθέσεων, οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για την σωστή εξέλιξη της παραγγελίας σας.
β) ώστε να σας αποστέλλουμε ενημερωτικά δελτία/newsletters για προϊόντα και υπηρεσίες που διατίθενται δια μέσου της ιστοσελίδας μας, εφόσον το επιθυμείτε και αφού κάνετε εγγραφή σε αυτά. Την συγκατάθεση αυτή μπορείτε να άρετε οποτεδήποτε επικοινωνώντας με το Τμήμα Υποστήριξης Πελατών μας μέσω της ενότητας <<Επικοινωνήστε μαζί μας>> ή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «κατάργηση εγγραφής» μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).
3.2 Μπορείτε επίσης να άρετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή και επεξεργασία μέρους ή του συνόλου των προσωπικών σας δεδομένων μέσω της αποστολής e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση fitmastersupps@gmaιl.com.
3.3 Ο επισκέπτης/χρήστης μπορεί να επικοινωνήσει με την επιχείρηση, προκειμένου να διασταυρώσει την ύπαρξη προσωπικού του αρχείου, την διόρθωση αυτού, την αλλαγή του ή την διαγραφή του.
3.4 Η Εταιρεία δεν αποθηκεύει δεδομένα και στοιχεία πιστωτικών καρτών, τα οποία τα διαχειρίζεται με ασφάλεια και με δική του ευθύνη αποκλειστικά και μόνον ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών δια μέσου της ιστοσελίδας του οποίου γίνεται η επεξεργασία και η εκτέλεση των πληρωμών. Το ίδιο ισχύει και για δεδομένα πληρωμών τα οποία χρησιμοποιούνται από online παρόχους πληρωμών όπως π.χ. το PayPal.
3.5 Σε περίπτωση γνωστοποίησης από τoν επισκέπτη/χρήστη, η οποία γίνεται μόνο προς τους αρμόδιους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους μας, πληροφοριών λογαριασμού, ταχυδρομικού ταμιευτηρίου ή/και τραπέζης του, ο επισκέπτης/χρήστης συναινεί ότι η επιχείρηση θα χρησιμοποιήσει αυτά τα στοιχεία για όλες τις ενδεχόμενες επιστροφές χρηματικών ποσών όπως λ.χ. σε περίπτωση υπαναχώρησης του. Για τις δε επιστροφές χρηματικών ποσών που γίνονται προς τις πιστωτικές κάρτες των επισκεπτών/χρηστών ή προς λογαριασμούς που οι χρήστες διατηρούν σε online παρόχους πληρωμών όπως λ.χ. το PayPal, υπεύθυνοι για την σχετική επεξεργασία των δεδομένων αυτών είναι αποκλειστικά και μόνον οι συνεργαζόμενες τράπεζες (εκδότρια και λήπτρια) ή ο τρίτος online πάροχος πληρωμών όπως π.χ. το PayPal.
3.6 Η επιχείρηση σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για τις ενέργειες επί των προσωπικών σας δεδομένων ιστοσελίδων τρίτων μερών από τις οποίες συνδεθήκατε ή αποκτήσατε πρόσβαση στην ιστοσελίδα της.

Περιορισμός ευθύνης

Η επιχείρηση δεν εγγυάται και δεν φέρει καμία ευθύνη για την ακρίβεια και την ορθότητα των πληροφοριών που λαμβάνει ο χρήστης μέσω του ιστοτόπου της, ούτε για την καθυστέρηση ή αδυναμία χρήσης του ιστοτόπου της ή για τυχόν σφάλματα κατά τη μεταφορά δεδομένων ή πληροφοριών (π,χ καταστροφή αρχείων, αποθήκευση ιών, κλοπή δεδομένων κλπ.). Η ευθύνη για τη δημοσίευση ή μεταφορά οποιουδήποτε περιεχομένου από τον χρήστη/επισκέπτη μέσω των υπηρεσιών του ιστότοπου μας, ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο. Σε καμιά περίπτωση δε θεωρείται υπεύθυνος ο ιστότοπος μας για οποιοδήποτε λάθος ή βλάβη που τυχόν προκύψει από τη χρήση περιεχομένου που μεταφέρεται ή αναρτάται από τον χρήστη.
Η χρήση του ιστότοπου www.fitmaster.gr υπόκειται στους Ελληνικούς και Διεθνούς νόμους, οι οποίοι δεν πρέπει να παραβιάζονται.
Ο χρήστης συμφωνεί να μην κάνει χρήση των υπηρεσιών του ιστότοπου για:
α. ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή ή μεταφορά οποιοδήποτε υλικού που είναι παράνομο, απειλητικό, προσβλητικό, υβριστικό ή παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα τρίτων.
β. ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή ή μετάδοση με άλλες μεθόδους για την εγκατάσταση κάθε μορφής υλικού (π.χ.κείμενο, εικόνα), που παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή για την εγκατάσταση μη εξουσιοδοτημένης διαφήμισης προώθησης προϊόντων.
γ. ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή ή μετάδοση με άλλες μεθόδους, οι οποίες παραβιάζουν οποιαδήποτε πνευματικά δικαιώματα ή άλλα δικαιώματα τρίτων.
δ. ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή ή μεταφορά με άλλες μεθόδους, οποιουδήποτε υλικού που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιουσδήποτε άλλους ηλεκτρονικούς κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που σχεδιάστηκαν με σκοπό να καταστρέψουν, να βλάψουν ή να περιορίσουν την λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.
ε. προσβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά δικαιώματα άλλων χρηστών ή προκαλεί βλάβη σε ανήλικους.
Ο χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι, η εταιρεία μας δεν ευθύνεται για οτιδήποτε προκύψει από τρίτους, οι οποίοι χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα www.fitmaster.gr.
Κάθε χρήση αντίθετη με τους παραπάνω όρους, δίνει το δικαίωμα στην επιχείρηση να προβεί στην άμεση διακοπή της λειτουργίας του λογαριασμού του συγκεκριμένου χρήστη.

Δυνατότητα υποβολής σχολίων-αξιολογήσεων

Παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων-αξιολογήσεων από τους χρήστες της ιστοσελίδας μας για τα προιόντα της. Ωστόσο, η συντακτική μας Ομάδα μπορεί να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση, καθώς και χωρίς την υποχρέωση αιτιολογίας, στην διαγραφή οποιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι δεν πληρεί τους όρους και τις προϋποθέσεις της ιστοσελίδας, ειδικά εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να μειώσει ή να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα μας και γενικότερα εάν κριθεί ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας.

Τα δικαιώματά σας

Δεσμευόμαστε να τηρούμε την εμπιστευτικότητα των προσωπικών σας δεδομένων και να διασφαλίζουμε ότι μπορείτε να ασκείτε τα δικαιώματά σας. Σε περίπτωση που θεωρήσουμε απαραίτητο να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας, ενδέχεται να ζητήσουμε αντίγραφο ενός εγγράφου που να την αποδεικνύει.
Ανεξάρτητα από το σκοπό ή τη νομική βάση της οποίας επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

Δικαίωμα ενημέρωσης. Αυτό σημαίνει ότι έχετε δικαίωμα να ενημερώνεστε με σαφήνεια, διαφάνεια και κατανόηση για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα δεδομένα σας μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης). Να θυμάστε ότι εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης της ιστοσελίδας μας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενότητα που αντιστοιχεί στα προσωπικά σας δεδομένα, και να τροποποιήσετε ή να επικαιροποιήσετε τις πληροφορίες που σας αφορούν. Με την ενεργή παροχή των προσωπικών δεδομένων σας εγγυάστε ότι αυτά είναι αληθή και ακριβή και συμφωνείτε να μας ειδοποιήσετε για οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίησή τους. Την αποκλειστική ευθύνη για οποιεσδήποτε απώλειες ή ζημίες που προκλήθηκαν στην ιστοσελίδα μας ή στο πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την ιστοσελίδα λόγω συμπλήρωσης εσφαλμένων, ανακριβών ή ελλιπών πληροφοριών στα έντυπα εγγραφής, φέρει ο χρήστης/επισκέπτης. Παρακαλούμε να θυμάστε ότι κατά γενικό κανόνα θα πρέπει να παρέχετε μόνο τα δικά σας προσωπικά δεδομένα και όχι δεδομένα τρίτων, εκτός από το βαθμό που αυτό επιτρέπεται σύμφωνα με την παρούσα Επισήμανση Απορρήτου.

Δικαίωμα καταγγελίας στην Εποπτική Αρχή

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων, αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αρμόδια εποπτική αρχή στην Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ταχυδρομική διεύθυνση: Κηφισίας 1-3, Αθήνα / www.dpa.gr, τηλ. 2106475600)